En Ar Ru

اخبار و رویدادها

به گزارش روابط عمومی پایانه صادراتی کاشی و سرامیک؛ نشست مشترک مدیران واحد تولیدی کاشی و سرامیک استان یزد و پایانه صادراتی کاشی و سرامیک شنبه دوم تیرماه به میزبانی این پایانه صادراتی برگزار شد.
این نشست با هدف تشریح اقدامات صورت گرفته در خصوص ثبت، اخذ مجوز، تخصیص زمین و تصویب طرح جامع و الزامات قانونی، تبیین سیاست ها کلی، اجرایی و برنامه های آتی پایانه صادراتی و بررسی راهکارهای عملی جلب مشارکت حداکثری واحدهای تولیدی، با حضور مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی میبد، مدیران عامل و نمایندگان 30 واحد تولیدی کاشی و سرامیک استان یزد تشکیل شد.
در ابتدای این جلسه رامین زارع ضمن تبیین اهداف، مأموریت، برنامه ها و مزیت استقرار پایانه صادراتی بعنوان یک پروژه پیشران، به تشریح اقدامات انجام شده در باب اخذ مجوز، تصویب طرح ها و الزامات قانونی پروژه پرداخت.
مدیرعامل پایانه صادراتی کاشی و سرامیک ضمن اعلام تصویب طرح جامع پایانه صادراتی کاشی و سرامیک و الزامات آن در کارگروه زیربنایی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان یزد، یادآور شد: طرح راه اندازی پایانه صادراتی کاشی و سرامیک از اسفند ماه 93 منطبق بر مطالعات توسعه ایی استان یزد و شهرستان میبد بعنوان قطب تولید کاشی و سرامیک و همچنین اسناد فرادستی تدوین شده در صنعت سرامیک پیشنهاد و پس از انجام مطالعات توجیهی لازم ضمن تصویب در کارگروه توسعه صادرات استان برای صدور مجوز به سازمان توسعه تجارت ایران ارسال شد. پس از بررسی ها و کارشناسی های صورت گرفته جواز تأسیس این پروژه صادر گردید.
زارع در ادامه افزود: بلافاصله پس از صدور مجوز اقدامات قانونی لازم برای واگذاری مکان مدنظر انجام شد و پس واگذاری پهنه مورد نظر، مجری پروژه اقدام به تهیه طرح جامع جانمایی، کاربری، شبکه دسترسی و معابر پروژه کرد و پس اتمام مطالعات لازم ضمن ارائه و تصویب طرح در کارگروه امور زیربنایی و آمایش سرزمین، برای اجرای پروژه، به تصویب شورای برنامه ریزی استان نیز رسید.
وی در ادامه تصریح کرد: پایانه صادراتی کاشی و سرامیک پهنه ای 67 هکتاری و در جوار ایستگاه راه آهن میبد با نگاه فرا منطقه ای در 15 کیلیومتر شهرک صنعتی جهان آباد میبد، 17 کیلومتری شهرک صنعتی اردکان و با در نظر گرفتن دسترسی مطلوب به کلونی های تولید کاشی و سرامیک در استان یزد و فراتر از آن، استان های همجوار مکان یابی شده و با سرمایه گذاری بخش خصوصی فعال در صنعت سرامیک در حال راه اندازی است.
زارع افزود: با صدور مجوز پایانه صادراتی کاشی و سرامیک و ابلاغ سازمان توسعه تجارت، تصویب طرح جامع در کارگروه زیربنایی، کمیسیون ماده 32 و شورای برنامه ریزی استان به منزله اعلام آمادگی دستگاه های خدمات رسان برای ارائه خدمات و زیرساخت های لازم مانند آب، برق، گاز و مخابرات برای پهنه مورد نظر است. ضمناً ایشان ابراز امیدواری کرد چنانچه حمایت های لازم مسولین استان و شهرستان تدوام داشته باشد و زیرساخت های لازم فراهم گردد، با توجه به همدلی و مشارکت ایجاد شده برای راه اندازی این پایانه با سرمایه گذاری کامل بخش خصوصی، زمینه توسعه تولیدات صادرات محور، گسترش کسب و کارهای پاک و با خدمات دارای ارزش افزوده، توسعه حمل و نقل ارزان ریلی، مدیریت کانال توزیع بین المللی صنعت کاشی و سرامیک بعنوان صنعت غالب استان یزد و همچنین تقویت برند کاشی و سرامیک در بازارهای بین المللی و تسریع و پاسخگویی مناسب برای نفوذ در بازارهای جدید بین المللی را خواهد داشت.
به گفته مدیرعامل پایانه صادراتی کاشی و سرامیک مأموریت محول شده بر اساس آیین نامه پایانه های صادراتی مصوب هیأت وزیران که تولیت و تأیید سازمان توسعه تجارت ایران انجام می پذیرد. در دو بخش "بازرگانی صادراتی کاشی و سرامیک و صنایع مکمل" و "ارائه خدمات پشتیبانی و لجستیک سخت افزاری و نرم افزاری زنجیره صادرات" پیش بینی شده است؛ دپارتمان بازرگانی پایانه با مطالعه عمیق در سطح بین المللی و شناسایی بازارهای مستعد محصولات کاشی و سرامیک ایران این بازارها را بر اساس پراکندگی کشورها در پنج دسته "عراق، افغانستان و پاکستان"، "عربی و آفریقایی"، "کشورهای عضو گروه همکاری خلیج فارس"، " کشورهای اوراسیا وCIS " و "بلوک شرق اروپا" تقسیم بندی نموده و با ایجاد فضاهای B2B تخصصی در هر منطقه اقدام به بازارسنجی، بازارسازی، بازاریابی و صادرات نموده است.
در ادامه جلسه مرتضی صفدری زاده رئیس هیأت مدیره پایانه صادراتی کاشی و سرامیک با بیان اینکه در پایانه صادراتی جدا از همه اجزا و مزیت های موضوعی، اصلی ترین زیرساخت مدنظر استقرار گمرک، ظرفیت بارانداز، شبکه ریلی و حمل و نقل ترکیبی است و طرح بر اساس نیاز و مزیت های اولویت دار در صنعت سرامیک محقق می شود.
صفدری زاده افزود: دیدگاه حاکم بر پایانه صادراتی فراتر از رخدادهای درون پایانه بعنوان یک ظرفیت لجستیک و بازاریابی است؛ پایانه می تواند یک مرکز هماهنگی و همنوایی و پایگاه هارمونیک مشترک در زنجیره کامل صنعت از واردات مواد اولیه تا مدیریت صادرات محصول بعنوان یک مرکز تجارت بین الملل باشد.
رئیس هیأت مدیره پایانه صادراتی کاشی سرامیک ضمن اعلام اینکه پایانه صادراتی کاشی و سرامیک شخصیت کاملاً خصوصی است و با مشارکت 12 شخص حقیقی و حقوقی ، از ابتدا با نیت خیر جمعی برای صنعت سرامیک و رویکرد جذب حداکثری بخش های فعال صنعت برای مشارکت در تحقق اهداف این پروژه تأسیس شده است؛ اظهار داشت: همانطور که در جلسات قبلی نیز اشاره شد قبل از پذیرش این پروژه با گروه های متعددی نیز مذاکره شده و به هر دلیلی آماده پذیرش این سرمایه گذاری نشدند و حال که شرکت پایانه صادراتی بعنوان مجری پروژه وارد عملیات اجرایی شده قطعاً رویکرد حضور واحدهای تولیدی توانمند، متعهد و همراه مدنظر است. البته واحدهایی که در این مرحله به هردلیلی علاقه مند مشارکت بعنوان سهامداری نباشند می توانند از خدمات، مزیت ها و موهبات این پایانه مانند سایر سهامداران در چارچوب ضوابط و تشریفات پایانه بهره مند شوند.
وی افزود: پایانه میز واحد تأمین مواد و قطعات، سیاستگذاری صحیح تولید، قیمتگذاری، مدیریت صادرات و کانال توزیع هدفمند و در خور برند صنعت کاشی و سرامیک استان یزد، با رویکرد خرد جمعی برای افزایش قدرت چانه زنی صنعت در زنجیره تأمین است و با همراهی، همدلی و هم افزایی واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک می توان پایانه را به عنوان هاب تولید، صادرات ، مالی و لجستیک این صنعت تبدیل کرد.
این فعال بخش خصوصی یادآور شد: اگر مجوز تأسیس و پهنه مورد این پایانه اخذ نشد بود، کسی یادی از آن نمی کرد. فراموش نمی شود قریب به 6 سال برای رسیدن به این نقطه امروز چه تلاش هایی شد و اگر پیگیری بخش خصوصی، حمایت امام جمعه شهرستان، تلاش فرماندار محترم و تدابیر استاندار محترم نبود این مهم محقق نمی شد. حال که این امر به نتیجه رسیده افراد نباید بدون اطلاع و آگاهی و طرح ابهام و مانع تراشی ها بجای پشتیبانی و مانع زدایی ها، مسیر آن را کند کنند. بهتر است بگذارند با محوریت صنعت و اعتماد به آنچه رخ داده و در حال رخ دادن است، این پروژه سبز و دوستدار محیط زیست که همانگونه که در اسناد توسعه ای و آمایش استان دیده شده و زمینه خدمات برتر با ارزش افزوده را برای منطقه فراهم می کند، به سر منزل مقصود برسد.
صفدری زاده در پایان اشاره کرد: فراخوان عمومی دعوت به مشارکت در پروژه طی دو مرحله در 45 روز به واحدهای تولید کاشی و سرامیک استان تقدیم شد و تقریباً 30 واحد تولیدی برای مشارکت در سرمایه گذاری اعلام آمادگی کردند که با شرایطی که در این جلسه تشریح شد، می توانند برای خرید سهام اقدام کنند.
در ادامه جلسه مدیران واحدهای تولید حاضر در جلسه ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات تیم پایانه صادراتی کاشی و سرامیک بابت پیگیری¬ های انجام شده و راه اندازی این پروژه در صنعت سرامیک، به اظهار مواردی پرداختند که به شرح زیر است:
• نحوه خرید سهام و اینکه هر کس بنابر توان خود بتواند در این پروژه مشارکت کند مدنظر باشد و این موضوع که گروهی با تجربه، مورد اعتماد و توان بیشتر راهبر پروژه باشد امری طبیعی است.
• واحدهای علاقه مند به مشارکت در این پروژه قبل از اعتماد به سود آور بودن پروژه باید به خود طرح، بعنوان یک طرح استراتژیک اعتماد و اعتقاد داشته باشند. توجه به توجیه فنی و اقتصادی پایانه صادراتی مهم است.
• در فازهای بعدی بازرگانان و سایر شرکت های فعال در بخش های مختلف صنعت سرامیک نیز در پروزه مشارکت کنند.
• این پروژه را اتفاق میمون برای صنعت سرامیک است و اصلی ترین پیش شرط مشارکت در پروژه را اعتماد به تیم راهبر و مشارکت کنندگان دانست.
• تمایل به جذب مشارکت حداکثری مؤسسین این پروژه عامل موفقیت پروژه است و با روحیه تعاملی واحدهای تولیدی زمینه تحقق این مشارکت را فراهم می شود.
• توجه به اولویت سهامداری و مشارکت، ارائه خدمات با ارزش افزوده به متقاضیان و نحوه آورده متقاضیان مشارکت در مدت معین مدنظر باشد.
• رویکرد تعاملی و تشکیل جلسلات اینچنین و فرصت پیش آمده را مغتنم، عنوان و اشاره کرد: واحدهای تولیدی که واقعا همراه و نگاه مثبت به این پروژه دارند پای کار بیایند.
• دغدغه های مطرح شده را در راستای مزیت حداکثری برای صنعت است و انشالله هر چه زودتر شاهد سرعت در اجرای پروژه باشیم.
• بهره مندی همه واحدهای تولیدی و بازرگانی از موهبات پایانه صادراتی تأکید کرد.
شایان ذکر است نمایندگان واحدهای تولیدی زیر در جلسه حاضر بودند:
شرکت شهرک های صنعتی میبد، کاشی شایان، پرشیم کاشی ایرانیان، کاشی خیام، خلیج فارس مهریز، کاشی آرین ابرکوه، کاشی سرو مهریز، کاشی نارین، کاشی دریا سرام، کاشی مهتاب اردکان، کاشی صدف اردکان، کاشی نوین سرام تفت، کاشی ماهان، کاشی ونوس، کاشی ارچین، کاشی یاس، کاشی دینا سرام، کاشی مجتمع میبد، کاشی جواهر، کاشی امین، کاشی ستاره، کاشی امرتات سرام اشکذر، کاشی ارگ، کاشی عمارت، کاشی باستان، کاشی پارسیان، کاشی نفیس.